LA MOBILITAT, línia de treball 2018

Cyclist on cycle track background

Seguint amb la línia que han deixat marcada les activitats  organitzades entorn la contaminació Campanya Camina i Respira i el Cicle Vides a l’Aire  dutes a terme gràcies a la complicitats amb els equipaments culturals del territoti i la tasca de tots els centres educatius que formen part del projecte comunitari. Enguany, Camí Amic dedicarà la seva activitat educativa, cultural i reivindicativa entorn la temàtica de la MOBILITAT 

Avui dia, la mobilitat s’ha convertit en un tema central de la nostra quotidianitat, tant és així que els espais públics i privats per on transitem s’han vist afectats per la irrupció excessiva de mitjans de transport. És per això, que cal un retorn de l’espai públic a les persones i repensar els mitjans de transport dels que ens servim per desplaçar-nos dins la gran ciutat, més silenciosos i segurs.

I per fer-ho és indispensable revitalitzar i humanitzar l’espai públic. Promoure accions urbanístiques que responguin a les necessitats reals de mobilitat de les persones que habiten la ciutat. Pensar en regular l’ús dels mitjans de transport, potenciar el transport alternatiu afavorint l’ús de les bicicletes, anar a peu etc. Tot plegat per intentar reduir els índexs de contaminació atmosfèrica i promoure un estil de vida saludable i sostenible.

Ara més que mai, és necessari un canvi en la manera d’entendre la mobilitat i una de les maneres més potents que tenim és a través de l’educació ja que permet treballar transversalment moltes altres qüestions com l’energia, el canvi climàtic, el paisatge urbà, la contaminació etc.

 

Quant a camiamic

Projecte comunitari d'educació en valors cívics i ambientals a l'Esquerra de l'Eixample i Sant Antoni.
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s