EL CAMÍ AMIC

logo tríptic

 

CAMI AMIC

És un projecte comunitari d’educació en valors cívics i ambientals. Un compromís ciutadà, que amb recolzament municipal, promou canvis en l’organització de l’espai públic i en les conductes ciutadanes per fer possible la creació d’espais de convivència comuns.

Camí Amic vol donar suport a la pacificació de l’eix viari Consell de Cent – Comte Borrell. Facilitar la creació d’una xarxa de carrers pacificats que arribi a tots els centres educatius i que el carrer, el barri i la ciutat esdevingui un espai de relació, de col·laboració i d’intercanvi d’idees, un espai educatiu i d’enriquiment personalper a tothom, agradable i segur.

 

 

 

CALAIX AMBIT ACTUACIO

  • Educatiu. Treball amb l’alumnat dels eixos temàtics que articulen les activitats del projecte. Buscant la implicació de les famílies, per detectar i analitzar els problemes i aportar alternatives. Afavorint que els nens i les nenes puguin anar sols a l’escola i recuperar alguns espais públics per poder jugar i relacionar-se tot augmentant la seva autonomia.
  • Comunitari Col·laboració amb el màxim d’agents socioeducatius possibles del territori per un ús més cívic i racional de l’espai públic.
  • Reivindicatiu. Prepararació d’alternatives concretes per defensar davant de l’administració. i fomentar l’incorporació de la perspectiva de drets dels infants en la presa de decisions.
  • Cultural. El projecte programa anualment les activitats que dinamitzen  durante els mesos de primavera i estiu el Parc de Joan Miró sota el títol de Vine a moure el parc, les dues festes majors i les programacions conjuntes amb els diferents equipaments culturals del barri.
  • Actualment Camí Amic forma part del grup impulsor de La Model que treballa en els futurs usos de l’espai.

CALAIX HEM ACONSEGUIT

-La conversió del c/ Comte Borrell en carrer Via 30

que suposa la inversió de prioritat entre vianants i

vehïcles, ampliant voreres i fent un carril

de velocitat 30 km/h, que comparteixen automobilistes

i ciclistes. (Inclòs en el PAD 2003-2007).

-Senyalitzacions a la via pública i entorns escolars: col•locació de nous semàfors, tanques de protecció, senyalitzacions específiques, ampliació de voreres, aparcament de bicicletes  i motos.

-El reconeixement social i ciutadà amb el premi Acció 21

promogut pel Consell municipal de Medi Ambient i

Sostenibilitat, i el premi Mobilitat promogut

pel Consell del pacte per a la mobilitat.

Participa des dels seus inicis en el Projecte educatiu de Ciutat

CALAIX REPTES

Acabar la pacificació de l’eix viari Consell de Cent – Comte Borrell i la realització de les obres de remodelacionas dels entorns escolars de tots els centres educatius que formen part del projecte.

Aconseguir prou complicitat ciutadana per a protagonitzar un canvi cultural, de valors, perquè als barris de l’Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni es dugui a terme una organització i un ús diferent de l’espai públic que permeti també als infants fer-se’l seu.

 

FEM CAMI AMIC PER BLOG

 

 

Anuncis

Una resposta a EL CAMÍ AMIC

  1. Retroenllaç: El Camí Amic – Economia Social i Solidària a Sarrià-Sant Gervasi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s